Hjem / Merker / Dagmar

Dagmar

Se Dagmar hos Nelly.com

House of Dagmar er et motemerke fra Sverige. Merket ble startet i 2005 av tre søstre. Søstrene Kristina Tjäder, Karin Söderlind og Sofia Malm har alle en bemerkelsesverdig bakgrunn innenfor svensk og internasjonal moteindustri.

Dagmar har blitt et kjent merke i hele verden. Den ukonvensjonelle og sofistikerte stilen til merket har helt siden oppstarten blitt anerkjent av moteindustrien i hele verden, og pressen i Europa, USA og Asia. Merekt har mottatt flere prestisjetunge priser, blant annet «Rookie of the Year» fra the Swedish Fashion Council og «Best New Designer of the Year» av det svenske motemagasinet Elle.

Plaggene fra Dagmar skiller seg ut med sin unike kombinasjon av høy kvalitet, trendiness og sensualitet. Kolleksjonene til merket forener glamour og sying med de fineste materialene. Følelsen av plaggene, fargene og mønstrene er primært funnet i Art Deco perioden på 1920- og 1930-tallet. Levende bilder, arkitektur, kunst, musikk og dans inspirerer til et dekadent preg. Den feminine sensualiteten tilfører en fascinerende mystikk til hvert Dagmar element. Ivaretakelse av håndverk og å bruke verdsatte tradisjoner fra fortiden, er viktige deler ved den kreative prosessen under utviklingen av kolleksjoner for merket.

Den viktigste kilden til inspirasjon for Dagmar – og muse – er søstrenes avdøde bestemor ved navnet Dagmar. Hun var selv en skredder, og inspirerte søstrene til å utvikle deres interesse for tekstil og design i ung alder.

Se Dagmar hos Nelly.com

Legg igjen en Kommentar