Hjem / Merker / American Retro

American Retro

Se American Retro hos Nelly.com
American Retro

Foto av Nelly.com

American Retro er et motemerke, som ble lansert i 2002 av to franske brødre. Brødrene David og Grégory Pariente, sønner av grunnleggeren bak det kjente merket Naf Naf, startet opp American retro i USA. De hadde ideen om å vri om på tradisjonell amerikansk kultur for å skape et merke med en sterk identitet. Ideen fikk de etter et besøk I USA. Ambisjonen var å gjenskape ånden til amerikanske brukt butikker, men en bohemsk ’’over the top’’ look.

Merket tilbyr produkter som klær, sko, undertøy, skjønnhetsprodukter og tilbehør. Designtemaet bak American Retro fokuserer på å finne essensielle ingredienser for å personliggjøre kolleksjonene, med følelsen av handlaget arbeid og stoffkvalitet. Motivasjonen er å finne nye måter og forbedre personlig stil på. Intrikate borderi, heklet strikk, retroinspirert trykk, og spesial kasjmir er stadig tilbakevendende trekk hos merket.

Kolleksjonenes strålende energi, fargerike pallett og unge ånd har vist seg å bli innflytelsesrik i motebransjen. I 2005 ble merket erkjent som ’’motens nye vinderbarn’’ av Elle, et av verdens største motemagasin. Under moteuken i Paris i 2012, åpnet American retro arrangementet med sitt første catwalk show. Samme året i forbindelse med 10 års jubileet til merket, ble det lansert 10 nye partnerskap (med Monoprix, Bourjois, Masomenos, Twins for peace, Pendleton og flere) for å definere livsstilen til American retro.

I 2004 åpnet merket sin første butikk i Paris, som nå er blitt hovedbutikken. Merket har flere butikker i store byer rundt om i verden, blant annet Barcelona, Madrid, Manor og Moskva. Merket er distribuert i over 500 utsalgssteder over hele verden, og selges i store kjente varehus som Le Bon Marché, Galeries Lafayette Hausmann og Kitson. American retro fortsetter å presse seg fram internasjonalt, og har til og med utviklet en egen linje for barn og tilbehør.

Se American Retro hos Nelly.com

Legg igjen en Kommentar